Att bära Päls...

VARNING FÖR STARKA BILDER!!!!!

Hur kan man bära päls? Är det snyggt? Man kan väl inte bara bära päls för att det e snyggt???? Tänk på vad som har hänt med de djuren som fick döööö för att du skulle kunna bära din Päls! Oftast dör djuren inte på ett värdigt sätt, utan plågas, vissa minkar födds till och med upp i speciella farmar, där deras enda syfte är att dö, för att bli Päls!

Anledningen till att jag vetilerar detta är att jag återigen har kollat lite på blondinbellas blogg....hon hade köpt en kaninPäls, som hon har på sig en bild!!!!! Hon kallar sig själv en förebild för unga människor, och för talan mot vikthets o liknande....Men, att bära päls är ett politiskt ställningstagande!!!!!
Dessutom skriver hon att det ÄR riktig Päls....precis som om det inte skulle vara nåt konstigt med det....hmmm

Vad tycker ni?
Är det rätt att bära päls?

Ok, vi kan se detta med att bära päls på ett annat sätt oxå!
Samerna som lever i Norden och i vissa delar av Ryssland, använder Päls, som de gör själva. De föder upp sina renar, för att få mat och kläder av dem. Samerna tar/tog avstånd från vår it- utvecklade värld (mindre nu, mer förr), och lever på självhushållning, detta ser jag inget fel i. De tar väl hand om sina renar, och då de väl slaktar, tar det tillvara på allt som renen kan erbjuda dem. Inget går till spillo!

Men att föda upp djur som enbart ska bli till päls? Det e illa, jag menar ingen äter ju minkkött, sälkött, krokodillkött, rävkött eller kaninkött, inte i Sverige iallafall, kaninkött kanske, men inte några stora mängder!
Så, kan vi inte ge blondinbella en SvinPäls istället???Eller en KoPäls???
Gris o kor äter vi, då kan vi väl ta vara på deras skin, o göra en Päls till alla dem som känner sig manade att bära Päls!



   










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0