Magbilder v 32

Ok, den börjar bli stor nu....
Inte så lätt att ta kort på sig själv...Får be håkan nästa gång..


Kram
Sara

Närmar oss 60

Snart bara 60 dagar kvar till BF.
Nervös, Ja!

Tyckte inte alls det var längesedan jag hade över 130 dagar kvar..Tiden går visst fort.

Det är så dumt, men jag kan inte slita mig från vissa bloggar, har ni läst www.finnjonna.blogspot.se ? Så sorligt, så fint, så nära. Hemskt att det kan ske, det får inte ske. Men det är en solskenshistoria ändå, hon har två fina barn nu, (när de egentligen skulle varit fyra...)

Slutar snart jobba, har bara jobba idag 10-19. Hem till Fredagsmys med dobbidoo och tacos<3


Kram
Sara

Snart kommer magbild:)

Vilken morgon

Började med att jag blev väckt av att hemtelefonen ringde, det var dolt nummer.
Jag svarade och det visade sig vara FK som ringde. Hon lät meddela att jag arbetat 240 dagar i följd och var berättigad sjukpenning grundad föräldrarpenning från FK.
Jag tackade för beskedet och vände mig om för att sova lite till....Ganska glad och lugn!
Efter ca 10 min ringer samma person mig igen, jag svarar och då ursäktade hon sig och menade att hon räknat fel, och att jag kommer få ut lägsta nivån de första 180 dagarna...vilket är 180kr om dagen...
Ok, sa jag, jag visste att mina dagar på K inte skulle räcka till, men att det skulle ordna sig på något viss, men inte då!
Ledsen och deprimerad gick jag nu upp, kunde ju inte sova på detta besked!
Jag kom på att jag jobbat på Uniflex bemaningsföretag några veckor i mars, samt att jag tagit ut fullt studielån under hela min studietid, och jobbat hela studietiden på Sibylla. Tänkte att det måste väl betyda något??

Bestämde mig för att ringa upp FK igen och prata med samma handläggare som jag samtalat med på morgonen. Ringer upp och blir person nr 73 i Kö...
Men det gick ganska snabbt, efter ca 10 min var det min tur, jag presenetrade mig och bad att få prata med den person som ringde mig i morse, jag mindes inte vad hon hette men de lyckades hitta upp henne och jag fick ett direkt nummer till henne.
Vi pratade länge och väl, vi fick lägga på och ringa upp igen då jag skulle leta fram lite papper o dyl. Men efter några samtal hit och dit kom vi fram till att jag visst hade rätt till den högsta nivån, och det tack vare min studietid+uniflex+Sibylla....
Puh, det var skönt att det löste sig. Nu kan jag slappna av lite till.
Nu återstår att ringa Csn och fråga när de hade tänkt att börja begära pengar av mig för Csn lånet, Fullt studielån i 5 års tid blir en hel del det...Vilken tur att vi beslutade oss för att bo kvar i lägenheten ett tag till.Nu hoppas jag att dagen blir bättre.
Ska hämta upp tvätten nu, sen damsuga och moppa golven här hemma, tänkte hinna baka oxå, sen hämtar Emelie O Elsa upp mig och vi ska till Hässleholm en runda och hälsa på Agnes o Anna, MYS.


Kram
Sara

Jag o Anna

Känns...

Graviditeten börjar kännas rejält nu, på alla sätt.
Bebisen bökar och buffar i magen, verkar gilla en sida i taget<3
Andra besvär så som otrevliga gäster i baken... ryggont och stjärnor framför ögonen och läckande bröst är sånt som har hängt med ett tag nu, men det är ok. Värst är nog karpaltunnelsyndromet, att händerna somnar i tid och otid, det gör nästan ont! 
Många tankar kring förlossningen börjar komma nu, hur kommer det börja, när kommer det börja?
Spännande ju:)

Nu slutar jag snart jobba för idag, kl 19.00, nästa vecka blir en lugn vecka, bara jobba fredag, men skola på torsdag...

Kram
Sara

Happy!

Mina värden såg bra ut. Förra gången hade jag 8.7 i glukos testet, allt över 8.6 är för högt...
Igår hade jag 6.8, så det är jätte bra!

Idag jobbar jag 7-16, sen är det födelsedagsplaner för mamma....


V 30 idag,
Nu är du 29 veckor gången (eller gravid i 30:e veckan, om du föredrar att räkna så).

Så här växer bebisen

Nu växer bebisens hjärna snabbt och huvudet blir längre för att bereda plats. Pojkars testiklar är på väg från sin ursprungliga position nära njurarna till sin sedvanliga destination. Flickors klitoris syns tydligt, eftersom blygdläpparna ännu inte är så stora att de döljer den. Allt sådan utveckling kommer att ske veckorna innan förlossningen.

Mamman:

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, ta en promenad i friska luften så ofta du kan och var inte uppe sent. Det kanske låter som ett riktigt pensionärsliv, men det är faktiskt inte så dumt. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!
Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte förvånande alls eftersom barnet tar mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd, och den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt.


BM besök imorgon

Ska på återbesök och åter igen kolla mina värden, de har inte sett så bra ut. Bebisen mår fint men det är jag som mår "dåligt". Glukosbelastningen gick inte alls som jag ville, hade för högt blodsocker värde, alltså om det vill sig illa har jag graviddiabetes....
Jag vill verkligen inte ha det, dels för att jag är rädd för att bebisen blir stor (vissa barn kan bli det om man har graviddiabetes) och dels för att det en massa extra kontroller och tester hela vägen fram till BF....
Vi får hoppas värdena ser bra ut imorgon!!!


Tydligen så ska man inte skicka in uppgifter på pappan till barnet förrens man har fött??? FK skulle skicka ut papper då man anmäler att barnet är fött...Förstår mig inte alls på dem, de pengarna kommer ju komma jätte sent sen, Håkan ska ju vara hemma med mig de första 10 dagarna, hade varit lika bra att skicka in papper på honom och hans inkomster redan nu ju... Jaja, jag orkar inte noja över FK längre, det tar musten ur mig. Jag skickar in alla papper som jag ska, och ser glad ut, mer kan jag liksom inte göra!

Blev inringd till jobb i Tisdags, annars har jag varit ledig denna vecka, ska jobba lite på Fredag oxå. Nästa vecka jobbar jag hela veckan, sen ser det ganska tomt ut fram till BF, hoppas jag får lite mer innan 14 nov, för efter det får jag inte jobba med det jobbet, då är det bara 8 veckor kvar...

Var på vattengympa idag, det var skönt!
Var även inom Röda Korset och lämnade en massa kläder, håller ju på att rensa. Men nu är garderoberna klara, och stora rummet samt sovrummet. Bara hyllan på kontoret kvar och köket:)


Kram
Sara

Ullared!

Har nu i princip handlat allt jag behöver till bebisen:)
Vi har även köpt en barnvagn:) Ganska nöjd den faktiskt! (av märket babyboom)
Dom har mycket till bebisar på Ullared, allt vågar jag nog påstå!

Det enda vi behöver (ingen brådska precis) är balja, ett skötbord och blöjor.

Det känns jätte skönt, det enda jag har problem med just nu är alla papper till Försäkringskassan, hade ju helt glömt bort att håkan oxå ska vara ledig, så vi får skicka papper om honom oxå jue?  eller? jaja, det löser sig allt!


Kram
Sara

Grattis!

Till Anna och Martin till lilla flickan:) En Agnes
Kolla på www.födda.nu

Själv går jag in i v 29 på fredag, vad längtan är stor nu. Bara vi får ordning här hemma så.
Idag har jag jobbat och ska snart börja med maten, och rensa garderob.
På Lördag åker vi till Ullared, shoppa lite inför Julen (julklappar) Och inför bebben, lite smått och gått!
Jag blir knäpp på alla papper som ska till försäkringskassan!!! Önskar jag hade tagit tag i dem i tid....
Nu ska ett papper till in till min arbetsgivare, han är nog trött på alla papper nu....

Imorgon jobbar jag 9-19, så segt en fredag, men det är goa pengar!!!
" Haha. tänkte på en sak, jag skrev nu precis att det ska bli segt att jobba, innebär detta då att jag vantrivs på mitt jobb? Och att jag inte gillar det? Min föredetta arbetgivare hade antytt det iallafall..."

Vad tycker ni? Får man tycka att det är lite små tråkigt att jobba länge en fredag, utan att man vantrivs på sitt jobb?


Nej, nu får jag nog snart påbörja både mat och garderob rensning om det ska bli något gjort!

Kram
Sara

Gravid i v 29
I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.RSS 2.0