Happy!

Mina värden såg bra ut. Förra gången hade jag 8.7 i glukos testet, allt över 8.6 är för högt...
Igår hade jag 6.8, så det är jätte bra!

Idag jobbar jag 7-16, sen är det födelsedagsplaner för mamma....


V 30 idag,
Nu är du 29 veckor gången (eller gravid i 30:e veckan, om du föredrar att räkna så).

Så här växer bebisen

Nu växer bebisens hjärna snabbt och huvudet blir längre för att bereda plats. Pojkars testiklar är på väg från sin ursprungliga position nära njurarna till sin sedvanliga destination. Flickors klitoris syns tydligt, eftersom blygdläpparna ännu inte är så stora att de döljer den. Allt sådan utveckling kommer att ske veckorna innan förlossningen.

Mamman:

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, ta en promenad i friska luften så ofta du kan och var inte uppe sent. Det kanske låter som ett riktigt pensionärsliv, men det är faktiskt inte så dumt. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!
Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte förvånande alls eftersom barnet tar mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd, och den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0