Jag och Ellie

Idag har Håkan börjat jobba igen.
Var lite nervös inför att vara själv med lillfisen, men det har gått bra, vi har varit ute på promenad med vagnen och imorgon ska vi till BVC igen.
Hennes mage har blivit bättre, hon gör tvåan en gång om dagen iallafall.
Flaskan som vi fått låna verkar fungera bra oxå:)

Bara jag som är lite trött idag, har inte sovit bra inatt, hade ont i magen, riktigt ont. Vet inte varför, har fortfarande ont, men inte alls som inatt, vet inte vad det kan vara.


Var på stan igår, helt själv.Kändes konstigt, men skönt. Det är väl en positiv grej med att ge flaska, Håkan kan vara själv ett bra tag med henne. Jag handlade lite kläder till Ellie, hon har typ 3 bodys som hon passar i stl 50 och 56 är för stort än, så jag köpte 3 bodys till i stl 50, samma sort som de andra. Samt 2 pyajmas i rosa.

Kram
Sara

På rätt väg!

Ellie hade gått upp sen sist vi var på BVC:) När hon föddes vägde hon 2800g, sen gick hon ner inne på BB till ca 2600g och nu efter ca 2veckor hemma väger hon 3250g!
Känns skönt!
Har pratat med sköterskan och med Håkan hur jag känner, och det kommer bli att jag lägger ner pumpningen helt när Håkan börja jobba, alltså nästa vecka!

Tack för era kommentarer, de betyder mest för mig! Att veta hur ni gjort och att det har fungerat!
(Dock verkar hon vara lite hård i magen, inte bajsat alls idag....det kan kanske ha att göra med ersättningen?)


Kram
Sara

2 veckor +

Lillfisen är nu över två veckor<3
Hon verkar må bra, vi ska till BVC imorgon och väga o mäta igen.
Känner mig så nervös inför det, jag har börjat ge ersättning nu till henne. Dels för att pumpningen inte fungerar, jag mår dåligt och känner mig stressad och pressad över att hon måste ha min bröstmjölk när jag nu har bröstmjölk att ge. Och dels för att nu börjar mjölken ta slut. Tror det har att göra med att jag inte mår bra, varför ska man känna sig som en sämre mamma för att man inte kan amma?
Vi har provat varje dag sedan vi kom kom hem från BB att amma, men hon vill inte ta bröstet alls, hon blir jätte frustrerad och spänner sig och vet inte hur hon ska bära sig åt....
Att pumpa 5-6 ggr om dagen tar för mycket energi och ork från mig, jag hinner inte med allt annat då. Och snart ska Håkan börja igen, då kommer jag definitivt inte att hinna...Jag hinner inte ta hand om mitt barn och mitt hem...

Kvinnan på BVC förespråkar amning och bröstmjölk...Jag förespråkar oxå amning! Men det fungerar helt enkelt inte, jag vet inte hur jag kommer reagera inför att berätta för henne. Vi pratade lite om det förra gången och då fick jag känslan av att hon tyckte jag ger upp för lätt...Hon satt och sa allt bra med att amma, och jag satt och kämpade mot tårarna.....

Det stod på paketet till ersättningen att man skulle rådfråga BVC innan man börja andvända det...men det var tydligen klämdag i fredags, och då hade hon tagit ledigt...Vi var tvugna att ge henne ersättning, jag hade inte fått ut tillräckligt med mjölk till henne, jag pumpade och pumpade det kom inget typ...Så är det, ibland kommer det en hel deciliter och ibland bara 30 ml....

Förlåt alla mina vänner och bekanta och släktingar som ännu inte fått komma och hälsa på...Jag vill bara att ha ett slut på detta elände med pumpning o så först...Hoppas ni förstår.

Kram
Sara

Ingen dans på rosor!

Hon är världens finaste och vi är så lyckliga för henne<3
Men det är tufft stundtals, när man inte hinner sova...Hon är lite täppt och nyser och hostar lite ibland. Man blir så orolig hela tiden...
Nu har vi haft lite besök dessa dagar, nu orkar vi inte fler just nu.
Blir kanske en liten runda med vagnen idag så hon och jag får lite luft. Det är tur att håkan oxå är hemma, annara vet ja inte hur vi hade orkat.



Kram
Sara

Ellie<3

Äntligen är hon här<3
Vår lilla Ellie.
Hon kom den 26/12-2010 kl 07.29, hon vägde 2800g och var 47cm lång! vattnet och slemproppen gick hemma på kvällen den 25/12-2010 mitt under fångarna på fortet!
Från det att vi åkte in tog det 8,5 timmar sen var hon ute, och all smärtlindring som jag var tvärsäker på att jag skulle ha, fick jag inte! Jag ville inte ha dem till slut och sen gick det hela ganska fort så jag slutade tänka i dom banorna ganska snabbt! Lustgas var det enda jag hade, men det kunde jag inte ta då krystvärkarna kom så då hade jag inget. Jag tror det är så individuellt detta med smärta och jag är förvånad över att jag inte tyckte det gjorde ondare....

Efter två ganska jobbiga dygn på BB, fick vi åka hem.
Allt fungerar bra och vi försöker ta dagen som den kommer och sova så ofta vi kan.
Vi har haft mycket strul med amningen och har fått, efter många många försök, lägga ner det projektet! Men mjölk har jag så jag pumpar ut och vi ger henne på flaska. Håkan tycker det är super, för då kan han hjälpa till så mycket mer, jag känner mig inte så fast...Som jag tror jag hade kännt inför att amma..
Får se hur länge vi orkar pumpa, annars får hon ha ersättning sen. Jag gillar inte det, men jag vill inte må dåligt över att amningen inte fungerar, jag vet många barn som enbart har haft ersättning och dom har klarat sig utmärkt! Jag är bara så glad att hon mår bra och att hon är här hos oss!


Kram Från lilla familjen<3 <3

Kommer bilder sen

RSS 2.0