Ca 40 dagar kvar

Nu börjar det minsann närma sig:)
Lite smått nervös börjar jag bli dock, har lite mer att hinna med här hemma...
Och FK ska ha ytterliggare papper ju, men hur ska jag veta hur jag ska planera min föräldrarledighet??? Hmmm, jag tänker bege mig in till dom och be dem hjälpa mig att fylla i! Känns bäst så!
Håller på med tvätten nu, börjar bli väldigt jobbigt med trapporna och den ökande vikten, har nu gått upp 8,5 kilo sedan jag blev gravid. Det kanske inte är så mycket direkt, men lägg då på den övervikt jag redan hade innan jag blev gravid, då snackar vi helt plötsligt tre siffrigt:(

Jaja, vikten ska jag ta tag i igen, men det får vänta tills allt lagt sig efter förlossning o dyl!

Ska snart iväg och fika med Jessica P, snacka lite o så. Kanske inom Kappahl oxå då jag har fått 50kr rabatt där, men allt jag har handlat den senaste tiden har varit till lill pyret. Håkan tycker jag har handlat mycket, för mycket...Men det tycker inte jag:)

Mår bra annars, förutom att kroppen börjar bli tung att bära på nu. Men jag rör på mig så mycket jag orkar. Har haft lite molnande värk i nedre delen av magen och ryggen ibland dock. Vet inte om det kan vara små förverkar? Jag känner på mig att förlossningen kommer komma innan beräknat datum, känns så i kroppen. Kanske 2-3 veckor innan faktiskt.
Det är tänkt att jag ska upp till Katarina i Motala och fora första advent där, har dock inte köpt någon tågbiljett än, vill ju vänta och se så att jag mår bra...Hoppas på det dock:)
Blir en runda till till Ullared oxå med några tjejer, den 11 dec är det sagt, kan inte lämna klara besked där heller om jag kan/orkar följa med...
Allt beror på vad den lilla i magen betämmer sig för.


Kram
Sara

gravid i v 34

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Vad barnmorskan kunde känna sist så har bebisen nu lagt sig med huvudet neråt, men ska ju kolla detta på det extra ultraljudet om ca 2 veckor. Ska till Barnmorkan den 25, och då ska vi även skriva min journal till förlossningen, samt ska jag ha den med mig upp till Motala, om något skulle hända. Så man kan se vilken blodgrupp jag tillhör och vilka/vilken smärtlindring jag vill ha.
Men det känns att den lagt sig neråt, det sparkar nästan bara uppe vid recbenen nu, speciellt på vänster sidan.


Kommentarer
Postat av: Anna

Jaaa...så spännande och inte alls långt kvar för dig nu ju;) Modig du är som vågar åka bort så här "nära", men det är rätt, man ska inte sluta leva för att man är gravid! Jag tror fortfarande det är en liten kille där inne som vill komma ut och vara världens finaste julklapp till dig & håkan. Ha de fint, kramis

2010-11-21 @ 19:40:38
URL: http://kvisti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0