Fått Jobb:)

Jajemensan
Ingen lätt jobb direkt men så intressant, det kommer bli mycket jobb och långa dagar.
Jag jobbar fram till den 15 augusti med start i onsdags:)
Så kul det kommer bli:)Hörde på nyheterna att denna form av haj brukar simma i svenska vatten nära badgäster på västkusten....
Hade jag sett den, hade jag kissat på mig ska jag säga!!!!

Dock ingen köttätande haj, men ändå liksom....

Tisdagen den 8 juni

Nu är vi inne i vecka 13, tiden går ganska fort, men jag vill ändå att den ska gå snabbare:)
Magen är inte synlig än, även om jag i mellan åt kan få för mig det.
Men jag tror det kommer synas runt vecka 20...

Det som känns allra jobbigast just är att man har bara sig själv att lita på...
Man ställer frågan till sig själv, är jag fortfarande gravid??
För nu börjar illamåendet gå över, och man mår bra igen...
Hos barnmorskan i fredags såg allt bra ut, alla prover och allt, men man fick liksom inte riktigt bekräftat att man är gravid.
Mina bröst är fortfarande ömma, men inte lika mycket som förrut.
Jag får snällt vänta tills ultra ljudet i v 18 då, för att verkligen få det bekräftat då...Hmm, egentligen skulle jag vilja ta ett gravid test varje vecka, så man var säker!
Men å andra sidan, jag känner min kropp, något är i görningen, något känns annorlunda mot förrut då jag inte var gravid!

Men det som är så himla tråkigt just nu och som är ledsen över, är att jag har gjort mig lite ovän med en person som jag verkligen ville skulle vara med på denna resa, en person som kommer att betyda en stor del av mitt barns liv. Jag vill verkligen få detta att fungera men jag vet inte hur jag ska göra, kanske bara acceptera läget och låta tiden gå, vi kanske löser det längre fram?


Nu borde jag ta tag i disken, men å andra sidan är det karnevalen i dag....hmmm, what to do?

Disken väntar nog snällt på mig till senare idag, eller vad tror ni:)

Kram Sara

Vet ni Vad....

Jag är just nu i vecka 12 av min graviditet!!!
Kan berätta att det varit sjukt jobbigt att inte berätta det, har vetat det sedan v 3. Fast många av er vet redan dock, ni känner ju mig, jag kan inte stänga munnen då spricker....!

Känns helt underbart måste jag säga, ska bli så spännande!
Varit hos barnmorskan idag och skrivit in mig samt tagit massa tester, allt visade sig vara mycket bra!
Och vi konstaderade att jag är i vecka 12 + 0.
Den lilla är beräknad till den 16 dec som det ser ut.

Håkan är också väldigt glad och ikväll ska ut och fira lite, med god mat på någon fin resturang.

Skolan är snart helt klar, har två små inlämningar kvar, sen är det finito!
Hade min sista dag i skolan igår, med lite avslutning med specialpedagik klassen, det var trevligt.

Kram Sara


V 12

Bebisen

Fostrets längd är denna veckan ungefär 4-5cm och väger mellan c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!

Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.

Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen.

Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår.

Mamman

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet.

Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan!

Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet.

Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.
Att sakna..

Trodde faktiskt inte att jag skulle sakna henne så som jag gör!!!
Får nog inse att min lillasyster är en av mina allra bästa vänner, som verkligen vet allt om mig, hon finns alltid för mig.
Jag kan inse nu hur mycket jag egentligen behöver henne!
Längtar så fruktanvärt mycket till vecka 29, då blir det sol och bad, och goa drinkar med parasol. Och då får jag hälsa på henne, fast hon jobbar så får vi se och träffa henne ett par dagar, veta att hon lever och har det bra!
Vad sentimenalt detta blev..snyft.

I love my sis!
(ja, båda två faktiskt!)


Kram
Nu ska jag och solen ha en dejt, det var ett tag sedan, det syns om inte minst på mina likbleka ben som bländar mig varje gång jag tittar på dem...;)


Jag o Masslin <3


Hanna och jag <3

RSS 2.0