Advent

Blev ingen mysig advent för vår del igår...
Jag gick och trillade i snön, halkade och trillade framlänges mitt på magen....
Jag gjorde inte illa mig, och hade inte ont någonstans, men man blev ju orolig!
Jag ringde till förlossningen och dom ville ha in mig med en gång...
Sagt och gjort vi körde in, fick ett rum och fick ligga med hjärtmaskin för att kolla att bebisen mådde bra i 5 timmar. Sen kom doktorn och sa att jag hade haft lite sammandragningar precis när jag kom in, men att det inte var mer sen, så jag fick åka hem:)
Vilken tur, men vi missade julskyltningen i stan och vi har inte hunnit sätta upp några stjärnor eller putsat fönster än, det ska vi göra ikväll hade vi tänkt.

V 36 går vi in i denna vecka
Ultraljud på Torsdag den 2 dec, hoppas bebisen ligger rätt inför förlossning, vilken jag tror snart är dax, jag gissar på om två veckor!!


Kram
Sara


BM Besök

Var hos min barnmorska i förmiddags, allt ser jätte bra ut. Alla värden!
Känns bra
Lillasyster följde med, det var trevligt, hon tyckte det var så skoj att få lyssna på hjärtljuden, denna gången låg de på 146, så nu var de lite högre igen. Men ända ganska så lagom tycker jag.
Så spännande, undrar vad det är för en liten krabat, en liten flick eller pojk Mårtensson???
Jag och håkan diskuterade att vi INTE ska kolla denna gången heller på UL vad det är, har vi väntat så här länge och spekulerat och haft oss, kan vi vänta tills förlossningen tycker vi. Blir ju en liten julklapp, så det blir spännande att se vad det är:)

Bild från fotograferingen:


Kram
Sara

Vintertid

Snön kom i natt, och det är fortfarande minus ute, så det är allt lite vitt.
Det gör ju så att man blir inspirerad till att ta fram julsaker o stakar till helgen, första advent ju:)

Har fått mycket vätska i kroppen nu, inte alls kul. Men jag får röra på mig så mycket jag orkar.

De flesta tror att det kommer en liten flicka:)
Jag trodde från början att det var en pojke, har trott det hela tiden, men ungefär vid vecka 20 så ändrade jag mig och trodde flicka...Nu är jag kluven. Vet inte alls
Men jag tror att bebisen kommer innan jul, om 3 veckor tror jag den kommer, mellan den 13-15 dec...varför vet jag inte, bara känns så. Men jag Hoppas den väntar till januari (om jag mår bra dock)


Så här mycket snö kom förra året, eller var det i jan? Jag minns inte riktigt.


Kram
Sara

V 35

Går in i vecka 35 på onsdag
Varit på föräldrarträff idag, sista gången- Vi gick igenom lite smärtlindring och om förlossning o sånt. Känner mig mer redo nu än någonsin!

Tänkte att jag ska bli allra först med att föda kanske i hela landet, den 1 jan. Måste ha något att sikta på liksom:)

Det mesta klart här hemma nu, skötbord o säng uppe iallafall.

Var i Karlshamn i Lördes och fotades med magen. Lillasyster Hanna som plåtade i studio. Jag tror där blev många som blev bra faktiskt. Ska få dem så fort hon är klar med dem:)
Tänkte framkalla några av dem och ha på väggen=EGO, hahaha
Var på Arenan med i Lördes, ABK hade någon invigning som min moster hade blivit inbjuden till och jag fick följa med. Det var jätte bra framträdande och underhållning tycker jag.

Har fått lite förvärkar, så jag får nog bli hemma i helgen, alltså ingen tripp till motala...Men men, det får vi ta senare, nästa år.

Lite bilder

Sova

Lite julfint får det allt vara:)

Sköta om


FörvaringHar två olika sett att ta med till bebisen på förlossningen.
Ett med lite rosa-flicka
Ett med lite blått-pojke

 


Vad tror ni att det blir?
Och när tror ni Pyret kommer?Kram
Sara


Ca 40 dagar kvar

Nu börjar det minsann närma sig:)
Lite smått nervös börjar jag bli dock, har lite mer att hinna med här hemma...
Och FK ska ha ytterliggare papper ju, men hur ska jag veta hur jag ska planera min föräldrarledighet??? Hmmm, jag tänker bege mig in till dom och be dem hjälpa mig att fylla i! Känns bäst så!
Håller på med tvätten nu, börjar bli väldigt jobbigt med trapporna och den ökande vikten, har nu gått upp 8,5 kilo sedan jag blev gravid. Det kanske inte är så mycket direkt, men lägg då på den övervikt jag redan hade innan jag blev gravid, då snackar vi helt plötsligt tre siffrigt:(

Jaja, vikten ska jag ta tag i igen, men det får vänta tills allt lagt sig efter förlossning o dyl!

Ska snart iväg och fika med Jessica P, snacka lite o så. Kanske inom Kappahl oxå då jag har fått 50kr rabatt där, men allt jag har handlat den senaste tiden har varit till lill pyret. Håkan tycker jag har handlat mycket, för mycket...Men det tycker inte jag:)

Mår bra annars, förutom att kroppen börjar bli tung att bära på nu. Men jag rör på mig så mycket jag orkar. Har haft lite molnande värk i nedre delen av magen och ryggen ibland dock. Vet inte om det kan vara små förverkar? Jag känner på mig att förlossningen kommer komma innan beräknat datum, känns så i kroppen. Kanske 2-3 veckor innan faktiskt.
Det är tänkt att jag ska upp till Katarina i Motala och fora första advent där, har dock inte köpt någon tågbiljett än, vill ju vänta och se så att jag mår bra...Hoppas på det dock:)
Blir en runda till till Ullared oxå med några tjejer, den 11 dec är det sagt, kan inte lämna klara besked där heller om jag kan/orkar följa med...
Allt beror på vad den lilla i magen betämmer sig för.


Kram
Sara

gravid i v 34

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Vad barnmorskan kunde känna sist så har bebisen nu lagt sig med huvudet neråt, men ska ju kolla detta på det extra ultraljudet om ca 2 veckor. Ska till Barnmorkan den 25, och då ska vi även skriva min journal till förlossningen, samt ska jag ha den med mig upp till Motala, om något skulle hända. Så man kan se vilken blodgrupp jag tillhör och vilka/vilken smärtlindring jag vill ha.
Men det känns att den lagt sig neråt, det sparkar nästan bara uppe vid recbenen nu, speciellt på vänster sidan.


Ensamt

Jag hatar att vara ensam, det är det värsta jag vet....

Nytt Ultraljud

Varit hos barnmorskan idag, allt såg bra ut, verkar till och med som om Pyret fixerat sig redan:)
Men för att vara på den säkra sidan beställde min barnmorska ett Ul i v 36 om tre veckor, den 2 dec.
Vad kul att vi ska få se det lilla livet igen:)
Hjärtljuden har fram till nu legat över 155 slag, idag visade det sig att det låg under 150 slag...Spännande, men då höll inte min och barnmorskan teroi om att det kan vara en liten tös, ja, fast det kan det ju vara iallafall.
Vi får vänta och se!
Kan ju vara så att jag börjat lugna ner mig lite nu, inget jobb längre och ingen stress..

Varit på skolan och fixat med det sista hoppas jag, vill klara detta nu så allt som har med skolan är över!

Gravid v 33

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Egna tankar
Sömn står överst på listan, trött konstant. Sover inget vidare på nätterna, måste upp och kissa typ fem ggr per natt. Dessutom har jag blivit för tung för min säng, den har börjat knaka och gnisla varje gång jag vänder mig...Har gått upp 2 kg på kort tid. Så här mycket har jag aldrig vägt i hela mitt liv. Och de sista kilona är bara vätska, mina fötter och ben ser ut elefant ben o fötter...Annars allt bra. Tränat två dagar i rad nu, gymet igår-på en gå maskin ca 30 min, och idag vattengympa 45min. Känns mycket bättre i kroppen när jag rör mig.

Kram
Sara


Söndag 7/11

Håkan har varit på spårtävling hela helgen, jag ville hitta på något så jag åkte till IKEA med mam o And.
Blev inhandlat ett skötbord och en bebis säng, båda av märket Gulliver.


Fast inte i vitt utan i Bjök

samma som sängen


Håller på lite smått och fixa klart här hemma innan vi ska montera ihop dem och sätta fram dem, än så länge ligger dem i sina förpackningar inne på kontoret.

Köpte även lådor till garderoben, Håkan ska flytta sin garderob in till sovrummet, och den han hade innan blir till Pyret.

Idag köpte jag en ryamatta, jätte fint blev det i storarummet nu. Bara handlat en massa denna helgen, nu får jag tagga ner känner jag.

Håller på att laga lite mat nu, det blir fläskfile ris och sås, med äppelpaj till efterätt. U och S ska hit och äta med oss.

Kram
Sara  
(en sista bild på Pärlan, innan hon ska säljas, om någon vill köpa henne det vill säga...)

Get´s me everytime...Gråter alltid till denna...vet inte varför, men den är så fin...


Denna oxå efter twilight filmerna...
My Wedding

Vet vilken låt jag vill ha på mitt bröllop nu<3, inte för att det är något som närmar sig, men ändå, jag ska vara
beredd den dagen det kommer....


RSS 2.0